Commercial

148 Old Street

Works

The design, manufacture and installation of bespoke internal joinery together with external composite decking areas and enabling sub-strata works to facilitate roofing and cladding works, scope includes;

  • New internal timber door-sets complete with ironmongery.
  • New internal metal riser door sets.
  • New internal fire-resistant glazed compartmental doors.
  • Skirting and window boards throughout
  • Bespoke reception desk with back painted glass and mild steel black waxed feature wall panelling.
  • Oak feature staircase and handrails.
  • Composite specialist decking to all terraces.
  • Iroko handrail/balustrading throughout all stair cores.
  • Oak engineered reception flooring.
  • Reception area lighting troughs.
  • 1st & 2nd fix carpentry generally.

'I would like to acknowledge and thank the SEC team for all their efforts and hard work. To repeatedly put men to work safely, productively whilst maintaining quality doe not happen by accident. This is testimony to the professionalism and tenacity of your team.

Please pass on my appreciation to all your team who helped and contributed in the delivery of 148.

Stephen Bradbury

Wates Construction'

Value

£1.5m

Client

Wates Construction

Architect

Orms

Description

148 Old Street is an office building that was acquired in March 2013, totaling 97,800 sq ft. Originally let to Royal Mail Group Limited (who have now vacated),the building is being redeveloped with completion scheduled for 2018.

Old Street is in an area undergoing significant change, with many tenants and developers moving to, and investing in, what is quickly becoming London’s digital and tech hub.

Planning permission for a comprehensive refurbishment scheme was achieved in March 2015. The proposed scheme totals 160,600 sq ft, including 153,034 sq ft of office accommodation over eleven floors, and 5,325 sq ft of retail and restaurant accommodation at ground level.The building will be reclad with brick and glass to provide contemporary yet affordable elevations. A new, long entrance along Bunhill Row provides an open and welcoming reception with informal, collegiate spaces for communal working and networking.

  • Contracts Manager
    Steve Ost
  • Project Manager
    Ian Walters
  • Site Manager
    Daniel Hughes